بررسی سبک های دکوراسیون داخلی کابینت آشپزخانه

طراحی دکوراسیون داخلی کابینت آشپزخانه به سبک های مدرن، کلاسیک، نئوکلاسیک، فشن، پست مدرن، معاصر و … تقسیم بندی می گردد. در این مقاله قصد داریم درباره انواع سبک ها به خصوص سبک مدرن و متریال به کار رفته در آشپزخانه ها صحبت کنیم. از شما دعوت می کنیم که تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

آشپزخانه ها یکی از مهم ترین بخش های فضای زندگی است، چرا که خانم های خانه دار بیشترین وقت خود را در آنجا می گذرانند. به عبارتی، آشپزخانه قلب تپنده ی هرخانه است و رفت و آمد زیادی در آن توسط اعضای خانه صورت می گیرد.

اصلی ترین فعالیت هایی که در یک آشپزخانه انجام می گیرد عبارتست از: پخت و پز، شست و شو و نگهداری از لوازم، نگه داری از موادغذایی فاسد شدنی و فاسد نشدنی. به همین علت اصلی ترین عنصر های هر آشپزخانه با هرسبک، اجاق گاز برای پخت و پز، سینک برای شست و شو مواد غذایی و ظروف، در، یخچال و فریزر برای نگهداری موادغذایی فاسد شدنی است که از مجموع این سه عنصر مهم، مثلث کار در آشپزخانه تشکیل می شود.

مهم ترین نکته در طراحی آشپزخانه و استفاده از آن رعایت نکات بهداشتی است. زیرا محیط آشپزخانه کاملاً با سلامت انسان در ارتباط است. به همین جهت سعی می شود در طراحی آشپزخانه ها از متریال های قابل شست و شو، متریال های روشن و براق، متریال های مقاوم در برابر رطوبت و حرارت استفاده نمود. همچنین در تمامی آشپزخانه ها نیاز به کارگذاشتن کفشور است.

نکته ی مهم دیگری که در طراحی آشپزخانه ها اهمیت دارد، داشتن تهویه ی مناسب، پنجره و در صورت امکان ، وجود بالکن است. علاوه بر این، وجود نور مناسب دراین فضا به شدت ضروری است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خدمات طراحی نارسیس موسوی، بر روی طراحی دکوراسیون داخلی کلیک کنید.

طراحی دکوراسیون داخلی کابینت به سبک مدرن

طراحی دکوراسیون داخلی کابینت به سبک مدرن

طراحی دکوراسیون داخلی کابینت به سبک مدرن

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و در دسترس بودن ابزارهای مختلف، سبک های طراحی معماری مدرن تر شده است. جالب است بدانید که این مدرنیته شدن در طراحی فضاها به آشپزخانه ها هم رسیده است.

در طراحی آشپزخانه ی مدرن، طراح تا حدامکان سعی می کند محیطی سرشار از آرامش و با امکان دسترسی سریع به نقاط مختلف فضا خلق کند. به همین دلیل در این مکان ها کلیه ی عناصر اضافی حذف شده و جای خود را به تکنولوژی های به روز می دهند.

در آشپزخانه های مدرن، تهویه ی هوا و نور مناسب بسیار ضروری است. از این رو به منظور ایجاد تهویه مناسب در این مکان ها،  ابتدا از تهویه ی طبیعی هوا (پنجره یا بالکن) استفاده می گردد و بعد از آن از تهویه کننده های منصوعی (چیلرها و هواسازها) جایگزین و استفاده می گردد. برای خلق نور مناسب هم از نور طبیعی داخل فضا که از پنجره گرفته می شوند و هم از انواع نورهای متمرکز، خطی، نقطه ای، پرکننده و… برای یک نواخت کردن نور محیط استفاده می گردد.

عناصر دیگری در هم طراحی آشپزخانه وجود دارند که می توان به کابینت های زمینی و هوایی اشاره کرد. این عناضر نقش بسیار مهمی در نگهداری مواد غذایی و لوازم آشپزخانه دارند.

حال در ادامه به بررسی متریال مختلف برای ساخت کابینت های آشپزخانه می پردازیم:

انواع متریال های کابینت ها

چوب

طبیعی ترین متریال مورد استفاده در انواع آشپزخانه ها روکش چوب طبیعی است. چوب با بافت طبیعی و رنگ گرم خود باعث به وجود آوردن فضایی گرم و صمیمی می شود. روکش چوب است که تنها از تنه ی خود درختان به دست می آید، دیگر روکش ها همچون ام دی اف ترکیبی از چوب و سایر مواد ها مانند چسب یا رزین هستند.

مزایا:

جلوه ی طبیعی به فضای خانه میدهد و خانه را با طبیعت سازگار می کند.

معایب:

  • امروزه از روکش طبیعی چوب در آشپزخانه های روستیک و کلاسیک استفاده می گردد. این متریال در آشپزخانه های مدرن تقریباً بلااستفاده است. همچنین روکش چوب بخاطر طبیعی بودن متریال آن، قیمت بسیار بالایی دارد.
  • آماده سازی و فرایند نصب آن طولانی مدت و دشوار است. در برابر گرما و رطوبت تحت تاثیر قرار میگیرد عایق نیست.
  • طرح ها و رنگ های محدود دارد.
  • خیلی سخت تمیز می شوند.

ام دی اف (MDF)

امروزه پرمصرف ترین متریال برای ساخت کابینت های آشپزخانه ها با هرسبکی، ورق های ام دی اف (MDF) هستند. این ماده از ترکیب خرده های چوب نرم شده با رزین چسبناک به وجود می آید و در انواع و اقسام طرح های مختلف با مدل های مات و براق و همچنین بدون خط و خش ارائه می گردند. ورق های ام دی اف در برابر رطوبت و حرارت از خود ضعف نشان می دهند. ولی همانند روکش چوب، دچار پیچ خوردگی و آسیب دیدگی جدی نمی شوند.

مزایا:

  • تنوع بالا در طرح و رنگ به دلیل مصنوعی بودن روکش آن ها
  • هزینه ی مقرون به صرفه نسبت به متریال چوب
  • نصب آسان و بی دردسر
  • مقاومت بالا در برابر حرارت و رطوبت

معایب

  • در برابر رطوبت و خیس شدگی به مقدار زیاد بادکرده و بافت داخل آن از بین می رود.
  • قدیمی شدن طرح های آن
  • مصنوعی بودن طرح ها نسبت به روکش چوب طبیعی

ورق های های گلس

بعد از متریال ام دی اف،  ورق های گلس جزو متریال های امروزی و پرمصرف محسوب می گردند. زیرا علاوه بر زیبایی منحصر بفرد، نمای شیک و مدرنی به آشپزخانه می دهد. بنابراین این ورق ها کاربردهای زیادی در سبک طراحی مدرن آشپزخانه دارند. به دلیل استفاده از روکش پلی گلس روی سطح ورق های گلس، سطحی براق و آینه وار به خود گرفته و بازتاب نور در آن ها موجب زیبایی بیشتری در آشپزخانه ها می شود. این ورق ها همچون ام دی اف (MDF) در طرح ها و رنگ های مختلفی در سرتاسر جهان استفاده می گردند. مغز ورق اکثر های گلس ها از ام دی اف است. پس همانند MDF مقاومت مناسبی برای استفاده در آشپزخانه دارد.

مزایا:

  • به دلیل سطح بدون خط و خش و براق در آشپزخانه های مدرن استفاده می شود. مقاومت بالایی در برابر حرارت و رطوبت همچون ام دی اف دارد.
  • تنوع طرح و رنگب بسیار بالایی دارد و نسبت به MDF جدید تراست. با توجه به زیبایی آن هزینه ی مقرون به صرفه ای دارد.
  • به دلیل براق بودن و بازتاب بالای سطح آنT در آشپزخانه های کم نور می تواند منبع نوری بسیار مناسبی باشد. به دلیل سطح صاف و یک دستی که دارد، سطح آن به آسانی تمیز می شود.

معایب:

  • در ساخت آن ها، لبه های ورق ساخته می شوند که این خود نوعی عیب برای این متریال محسوب می گردد. به دلیل سطح صاف و براق آن نمی توان به آن سمباده زد، زیرا زیبایی آن از بین می رود. بخاطر سطح صاف، یک دست و بدون خش، این متریال در برابر خش ها از خود ضعف نشان می دهد.
  • همچنین به دلیل سطح یکدست آن لکه ها را بیشتر نشان می دهد. ورق های های گلس معمولا یک طرفه هستند و در یک سمت آن ها روکش پلی گلس دارد که برای استفاده در فضاهایی که نیاز به هر دو سمت آن است مناسب نیست.

ممبران (وکیوم)

ورق های ممبران معمولا با مغز ام دی اف (MDF) ساخته می شوند. سپس روکش طرح داری از جنس پی وی سی (UPVC) به صورت یکپارچه روی آن سوار می گردد.

اگر به دنبال ساخت آشپزخانه های کلاسیک و مجلل با هزینه ی مناسب تر و مقاومت بیشتر نسبت به چوب هستید، پیشنهاد ما به شما ورق های ممبران است.

مزایا:

  • روکش یک دست و عایق  فوق العاده در برابر حرارت و رطوبت دارد.
  • تنوع طرح و رنگ بالایی دارد.
  • برای ساخت آشپزخانه های کلاسی با هزینه ی مناسب، بسیار مقرون به صرفه تر از چوب است.
  • ساخت و نصب نگهداری از آن ها آسان است.

معایب:

  1. با توجه به وجود شیارها روی طرح های آن، تمیز کردن آن ها کمی سخت است.
  2. روکش روی آن ها طبیعی نیست و غیرقابل تجزیه و برای محیط زیست آسیب زننده است.

ورق های ملامینه

یکی از متریال های ارزان برای استفاده در آشپزخانه ها، ورق های ملامینه هستند. مغز آن ها از نئوپان تشکیل شده و با روکشی به نام ملامینه پوشانده می شون،د این لایه ی نازک ضدخش و ضدآب است.

مزایا:

  • ارزان و در دسترس است.
  • رنگ بندی متنوعی دارد.
  • روکش آن ضدخش است.

معایب:

تنها عیب این متریال این است که مغز آن تز نئوپان تشکل شده است. نئوپان در برابر رطوبت و آب مقاوم نیست. به همین علت توصیه می شود از این متریال برای قسمت هایی که برخوردی با آب و رطوبت ندارند، استفاده گردد.

فلز

یکی از قدیمی ترین متریال های مورد استفاده در آشپزخانه ها، متریال فلز است. امروزه تقریباً هیچ جایی در طراحی آشپزخانه ها ندارد. ولی هنوزم به دلیل مقرون به صرفه بودن آن ها از این متریال برای ساخت اسکلت و بدنه ی کابینت ها استفاده می می شود.

لاز به ذکر است که برای درهای کابینت از متریال های دیگر استفاده می شوند.

مزایا:

ارزان است.

معایب:

  • در برابر رطوبت از بین میرود و زنگ میزند.
  • بیش از حد معمول سنگین است.
  • تنوع طرح و رنگ ندارد.
  • سرد و بی روح است و زیبایی ندارد.
  • از مد افتاده است.

دیوار پوش های بین کابینتی

فاصله ی بین کابینت های زمینی و هوایی و همچنین سطح پشت سینک و گاز باید با متریال های مناسبی پوشانده شوند که معمولا به آن ها متریال های بین کابینت میگویند.این فاصله مدام در معرض حرارت و رطوبت و انواع کثیفی ها قرار میگیرد و همزمان تاثیر زیادی در زیبایی آشپزخانه دارد.

پس ممکن است با بهترین و زیباترین متریال کابینت ولی با انتخاب متریال بین کابینتی نامناسب و اشتباه تمام طراحی شما برای آشپزخانه نابود شود.

این متریال ها در انواع و اقسام طرح ها رنگ ها و بافت های مختلف تولید میشود .ولی چندفاکتور مهم در انتخاب آن ها وجود دارد:

اولین فاکتور مهم در انتخاب آن ها زیبایی بصری آن ها میباشد زیرا تاثیر مستقیم در زیبایی آشپزخانه دارد.که این نکته به سلیقه ی شخصی شما ارتباط دارد و بهتر است دراین امر از مشاوران و طراحان کمک بگیرید. نکته ی بعدی در انتخاب آن ها بحث مقاومت مناسب در برابر حرارت است زیرا بخشی از این سطح از پشت اجاق گاز رد میشود و تحت تاثیر حرارت قرار میگیرد پس بهتر است متریالی استفاده کنیم که عایق حرارت باشد تا بعده ها فرم و شکل خود را از دست ندهد.

نکته ی بعدی در انتخاب این متریال ها مقاوم بودن آن ها در برابر رطوبت و آب است زیرا بهداشت در آشپزخانه اهمیت دارد و نیاز به شست وشو بخش های مختلف آن است. بهتر است در انتخاب این متریال ها از سطوح دارای شیار و مات انتخاب نکنیم زیرا این سطوح هم زودتر کثیف میشوند و سخت پاک میشوند هم کثیفی را بیشتر از حد معمول نشان میدهند.

_آشپزخانه فضای پرتردد، پروسیله و پراستفاده ای در خانه است پس نیاز است برای تمامی متریال های آن حتی دیوارپوش های بین کابینتی از متریال های مقاوم در برابر ضربه و خش استفاده کنیم.

انواع متریال های(دیوار) بین کابینتی

سنگ های طبیعی: دارای زیبایی همیشگی و طبیعی تنوع طرح و رنگ مقاومت در برابر،حرارت،رطوبت، ضربه و خط و خش می تواند یک دست و یک تیکه باشد تمیزی آن آسان است.

سنگ مصنوعی
  • یادآور زیبایی سنگ طبیعی است.
  • مقرون بصرفه
  • مقاوم در برابر انواع آسیب ها
  • تنوع طرح و رنگ بیشتر از سنگ طبیعی
کاشی و سرامیک
  • انواع و اقسام طرح ها و رنگ های متنوع
  • سایزبندی مناسب
  • هزینه ی مقرون بصرفه
  • مقاوم در برابر ضربه،حرارت،رطوبت،خط و خش
شیشه های رنگی
  • زیبایی منحصربفرد
  • تنوع رنگ بالا
  • سطح صاف و براق و دارای بازتاب برای آشپزخانه های کم نور
  • می تواند به صورت یک دست و یکپارچه روی سطح دیوار قرار بگیرد.
صفحه ی روی کابینت :

دیگر عنصر مهم در طراحی آشپزخانه صفحه ی روی کابینت های زمینی است که هم در زیبایی هم در ماندگاری طرح آشپزخانه اهمیت دارد. این صفحه پراستفاده ترین عنصر در آشپزخانه هست و در برابر انواع آسیب ها از جمله ضربه ها،خط و خش ها،حرارت و رطوبت قرار میگیرد پس جنس این متریال بسیار حائز اهمیت است.

انواع متریال های صفحه ی روی کابینت:

سنگ مرمرسنگ صابونسنگ گرانیتسنگ مصنوعی کورینسنگ موارتزمارمونایت(ترکیب کورین و کوارتز) سرامیکبتنچوب طبیعیام دی اف و اچ دی افلمینیت پلاستیکسیمان با شیشه های بازیافتیمسرویاستیل ضدزنگ اس پی ال

تمامی این متریال ها برای صفحه های روی کابینت ها استفاده میشوند اما باید دقت شود متریال صفحه ی کابینت با دیگر عناصرآشپزخانه هارمونی داشته باشد و بتواند از تمامی آسیب های موجوئ در آشپزخانه درامان بماند.

کفپوش کف آشپزخانه:

قبلا گفتیم آشپزخانه مکان پرتردد و پراستفاده ای در یک خانه میباشد پس اینکه جنس متریال کف این فضا از چه چیزهایی باشد مهم هست.

کف آشپزخانه ها برای رعایت بهداشت و نظافت دارای آبراه و کفشور است و همچنین این فضا در ارتباط مستقیم با عنصری همچون سینک آب است پس متریال انتخابی برای کف این فضا هم باید مقاوم در برابر رطوبت باشد همچنین در آشپزخانه از اجاق گاز استفاده میشود که حرارت زیادی تولید میکند بنابراین کف این فضا باید عایق در برابر حرارت هم باشد. همه ی اینا علاوه بر ضربه های احتمالی به کف یا افتادن وسایل یا استفاده ی زیاد از این فضا باعث میشود کف این فضا نیاز به عایق در برابر ضربه ها و خط و خش ها هم داشته باشد.

انواع متریال ها برای کف آشپزخانه ها:
  1. بتن مشمع
  2. چوب پنبه
  3. سنگ های طبیعی و مصنوعی
  4. لاستیک چوب
  5. بامبو
  6. وینیل
  7. لمینیت
  8. کاشی و سرامیک

دربین همه ی این عایق ها در ایران، مصرف کاشی و سرامیک و سنگ از انواع مختلف بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. اما باید درنظر داشت که استفاده ی طولانی مدت از متریال بتن برای کف آشپزخانه ها موجب دردهای مفصلی و عضلانی افراد شده و همچنین استفاده از چوب پنبه و چوب برای کف آشپزخانه توصیه نمی گردد. زیرا که عایق رطوبت و حرارت نیستند.

نکته مهم: خرید اکسسوری آشپز خانه اهمیت خاصی در دیزاین آن دارد .

یکی از مهم ترین گام هایی که باید برای طراحی و اجرا یک آشپزخانه برداشت، انتخاب سبک است. با توجه به سبک انتخاب شده باید آشپزخانه را طراحی کرد. سبک انتخاب شده می تواند مدرن، نئو کلاسیک، کلاسیک، فشن و… باشد. به علاوه اینکه متریال های انتخاب شده و همچنین بودجه ای که کارفرما در نظرمیگیرد، بسیار حائز اهمیت است.

انواع کابینت ترک در ایران

کابینت های ترک در ایران، بسیار پرمصرف هستند. برندهای ترکیه ای بسیاری هستند که دربین رقیب های خود در بازار ایران در حوزه کابینت معروف شده اند. یکی از این برندهای مشهور، برند AGT است.

جنس کابینت های ترک از جنس هایگلاس و MDF است و می توان در همه سبک ها از برندهای ترکیه ای استفاده کرد.

مزایای کابینت برند ای جی تی

  • ضد آب بودن آنها
  • مقاوم بودن آنها در برابر رطوبت و آب
  • طول عمر بالا
  • ضخامت های ورق برند ای جی تی 16 میلی متر است و با تمامی یراق ها سازگاری دارند.

یراق آلات و اکسسوری، نقش مهمی در زیبایی و کاربرد آشپز خانه دارد. با توجه به پیشرفت در تکنولوژی کابینت، یکی از پر کاربردترین قسمت های کابینت است.

کیفیت یراق آلات بسیار حائز اهمیت است. چرا که اگر از جنس بی کیفیت استفاده در آن ها استفاده شود، می‌تواند آسیب های بسیار جدی ای به درب یا خود کابینت وارد نماید. در ادامه به معرفی انواع بهترین یراق آلات کابینت با عملکرد هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم.

انواع جک های کابینت

در قسمت آبچکان از یراق های پایین باز شو و بالا باز شو استفاده می شود. جک ها انواع مختلفی دارند که هر کدام کاربرد و ویژگی های مختلفی دارند. بهترین جنس جک، فولاد ضد زنگ است.

انواع جک های کابینت، جک های پمپی، اتوبوسی، بازویی است.

جک کابینتی پمپی و یا گازی :

در کابینت های پایین باز شو و بالا باز شو از کابینت های پمپی و گازی استفاده می شود. جک کابینت پمپی از نظر قدرت نیرو به سه دسته بندی زیر تقسیم شده که هر کدام از آن‌ها باید با اندازه و وزن کابینت تناسب لازم را داشته باشند.

  1. جک کابینت پمپی 80 نیوتنی: برای درب‌های 70 سانتی متری مناسب است.
  2. جک کابینت پمپی 100 نیوتنی: برای درب‌های 70 سانتی متر تا 1 متر مناسب می‌باشد.
  3. جک کابینت پمپی 120 نیوتنی: برای درب‌های بالاتر از 1 متر قابل استفاده خواهد بود.

اگر وزن درب کابینت شما کم باشد، حتما باید از جک پمپی کابینت با قدرت پایین استفاده کنید. چرا که اگر از جک پمپی قوی استفاده نمایید، فشار زیادی به لولا گازور کابینت وارد شده و درب کابینت با شدت بالایی باز خواهد شد و بلعکس.

جک های اتوبوسی

این جک ها معمولا جک های پرقدرتی هستند که درآشپزخانه ها هم مورد استفاده قرار می گیرند. ولی کاربرد اصلی آن ها در تخت خواب ها است. جک های اتوبوسی در ابعاد و سایز های مختلف موجود بوده که با توجه به نیاز خود باید از سایزهای مختلف آن استفاده کنیم. جک های اتوبوسی معمولاً یک سرعته هستند و به سرعت در را باز و بسته می کنند. همچنین معمولا از دوجک بزرگ در آن ها استفاده می شود. ولی در مدل جک اتوبوسی آرام بند در دو زمان، درب باز و بسته و در آن از دو جک کوچیک استفاده می شود.

جک های بازویی

جک کابینت بازویی آرام بند در قسمت چپ و راست درب آب چکان، نصب شده و باعث باز شدن راحت درب آن می‌ شود. این مدل جک کابینت، بازویی آرام بند مناسب برای درب‌های پایین و بالا بازشو است.

خوب خوانندگان عزیز، در این مقاله درباره طراحی دکوراسیون داخلی کابینت آشپزخانه، سبک ها و متریال ها به طور جامع صحبت کردیم. اگر در زمینه طراحی کابینت آشپزخانه سوال، ابهام یا نظری داشتید، در بخش نظرات همین پست برای ما نظرات خود را ثبت کنید تا سریعاً به شما عزیزان پاسخ دهیم.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟