در ادامه سلسله مقالات طراحی داخلی، قصد داریم درباره اصول و انواع روش های طراحی سرویس بهداشتی ایرانی در این مقاله با شما عزیزان صحبت کنیم. پس مثل همیشه از از شما عزیزان دعوت می کنیم کع تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

همواره برای ایجاد تغییر و به وجود آوردن تنوع در فضای سرویس بهداشتی، نیازمند بازسازی اساسی، برداشتن دیوار، تغییر لوله کشی و تغییرات پرهزینه نیستید. در عوض می توانید از چند تکنیک ساده ولی کار امد برای ایجاد تنوع در این گونه فضاها استفاده کرد.

اولین و مهم ترین نکته در ایجاد هرگونه تغییر مثبت در فضای سرویس بهداشتی، ایجاد تهویه ی مناسب برای هوا و رطوبت است.

اگر بهترین طراح داخلی یا بهترین دکوراتور، گران ترین و زیباترین طرح ها را برای شما به اجرا دربیاوردند ولی تهویه ی مناسب نداشته باشید، نتیجه ای که میگیرید فاجعه بار است و به هیچ عنوان سودی برای شما ندارد.

پس اولین قدم برای ایجاد تغییرات در سرویس های بهداشتی:

ایجاد تهویه ی مناسب هوا و رطوبت است. این عمل مهم ترین کار برای داشتن یک سرویس بهداشتی خوب است.

اما بعد از تهویه ی مناسب سرویس بهداشتی، بایستی اقدام به طراحی و استفاده از تکنیک های دکوراسیون کنیم. در ادامه چند تکنیک متنوع و کاربردی برای خلق یک سرویس بهداشتی ایده آل را به شما عزیزان یاد خواهیم داد.

در زندگی امروزی با کوچک تر شدن متراژ خانه ها، به طبع سرویس های بهداشتی نیز کوچکتر شده اند و در مواردی توالت با حمام در یک فضا قرار دارد و در مواردی دیگر حتی رخت شور خانه (لاندری روم) نیز به این دو اضافه می گیردد. تکنیک هایی که دراین مقاله گفته میشود مناسب هر سه مدل این فضاهاست و میتوان آن هارا به آسانی و بدون هیچ مشکلی به اجرا درآورد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات طراحی نارسی موسوی، بر روی طراحی دکوراسیون داخلی کلیک کنید.

تکنیک های کابردی طراحی و دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی ایرانی

در ادامه ترفندها و تکنیک های به صورت بخش به بخش برای شما عزیزان بیان کرده ایم:

رنگ

اولین و تاثیر گذار ترین عنصر به چشم هر بیننده رنگ محیط است. از انواع گوناگون و متوع رنگ ها می توان در سرویس های بهداشتی استفاده کرد. ولی بعضی رنگ ها برای سرویس های بهداشتی مناسب ترند کع عباتند از: سفید، کرم، خاکستری، طوسی، بژ، آبی روشن، سبز

اما از رنگ ها به شیوه های مختلفی می توان در فضا استفاده کرد:

  • تکنیک تک رنگی (استایل مونوکروم): در این روش میتوان فقط از یک رنگ اما در طیف های روشنایی مختلفی از خودش در محیط استفاده کرد.
  • تکنیک ایجاد کنتراست (تضاد رنگی بالا): دراین تکنیک از یک رنگ تیره و یک رنگ روشن در فضا استفاده می شود که بیشترین تضاد رنگی میان سفید و مشکی برقرار است. استفاده ی درست از این تکنیک می تواند فضایی دلنشین و لوکس برای شما خلق کند.
  • رنگ سفید: اگر محیطی کوچک برای سرویس بهداشتی در اختیار دارید، قادر هستید برای تمامی فضا از رنگ سفید استفاده کنید. رنگ سفید بازتاب نور بالا دارد و سبُک است و فضا را بزرگتر از آنچه هست نشان میدهد.
  • رنگ طلایی: اگر به دنبال خلق سرویس بهداشتی لوکس تر و مجلل تری هستید به سراغ طیف رنگی طلایی بروید. برای این کار از اکسسوری هاف شیرآلات، پارتیشن ها و جداکننده هایی به رنگ طلایی استفاده کنید.
  • رنگ های خنثی: رنگ های خنثی در هر فضایی که استفاده شوند حس و حال خوبی را به فضا منتقل میکنند. از این رو برای خلق فضایی متعادل و ایده آل و کاربردی برای سرویس بهداشتی حتماً از طیف رنگ های خنثی استفاده کنید.
  • تکنیک 10 30 60: این تکنیک به ما میگوید که از یک پالت رنگی با سه رنگ استفاده کنیم. رنگی تیره تر برای رنگ غالب، رنگی روشن تر برای رنگ میانه و روشن ترین رنگ موجود در پالت برای رنگ پس زمینه و به ترتیب به مقدار 60،30،10 از آن ها در محیط خود استفاده کنید.

کاغذ دیواری

به طور کلی سرویس بهداشتی محیطی درگیر با رطوبت و آب است. اما در سرویس های بهداشتی اروپایی این فضا نسبت به سرویس های بهاشتی ایرانی درگیری کمتری با دو عنصر رطوبت و آب دارد. پس میتوان در آن ها از کاغذ دیواری ها استفاده کرد. به این صورت که پشت عناصر اصلی مثل روشویی، توالت فرنگی از کاغذ دیواری طرح دار استفاده کرد و دیگر دیوارها ساده باشند. در حالتی دیگر میتوان تنها یک دیوار که وسعت بیشتری دارد و عناصر کمتری روی آن قرار گرفته اند با کاغذ دیواری های طرح دار پوشاند و بقیه دیوار های سرویس، طرحی ساده داشته باشند.

اما در هرحال استفاده از کاغذ دیواری برای سرویس های کوچک ایرانی که در برخورد مستقیم با آب هستند، توصیه نمی گیردد، مگر اینکه بتوان از کاغذ دیواری های ضد آب استفاده کنید.

کمد دیواری و کابینت

همانگونه که مشخص است در سرویس بهداشتی هم در توالت و هم در حمام ها وسایلی وجود دارند که باید در این محیط جایگذاری شوند. وسایلی نظیر: مواد شوینده، لوازم آرایشی و بهداشتی، حوله ها، شامپوها، وسایل شخصی افراد و بسیاری لوازم دیگر.

دراین حالت برای ایجاد نظم و هماهنگی در استفاده از سرویس، کمد ها و کابینت  های قفسه بندی شده بهترین پیشنهاد هستند.

اگر محیطی بزرگ در اختیار دارید، از کمد های جداگانه برای نگهداری لوازم استفاده کنید. اگر محیط شما محیطی کوچک و بدون فضای اضافی است، از فضای زیر روشویی به عنوان کابینت برای نگهداری وسایل استفاده کنید.

حال اگر فضای رخت شور خانه (لاندری روم) در محیطی همراه با سرویس بهداشتی قرار گرفته است، کمد و کابینت های وسایل مربوط به رخت شور خانه باید جداگانه از وسایل سرویس بهداشتی باشد. این نکته هم از نظر رعایت بهداشت حائز اهمیت است، هم از نظر اینکه فضای رخت شورخانه نیازمند قفسه بندی و کمدهای بیشتری است و در حالت کلی این دو فضا دو کاربری مجزا از یکدیگر دارند.

نکته مهم: حتما برای محیط رخت شور خانه ها از سبد های بزرگ برای لباس های تمیز و کثیف استفاده کنید و آن ها را جایی به دور از رطوبت و برخورد با آب قرار دهید.

قفسه بندی

قفسه بندی در طراحی داخلی سرویس بهداشتی

قفسه بندی در طراحی داخلی سرویس بهداشتی

علاوه بر کمد دیواری ها، محیط سرویس بهداشتی نیازمند استفاده از قفسه بندی ها هم است. زیرا وسایلی در این محیط قرار دارند که هرلحظه نیازمند دسترسی به آن ها هستیم و گذاشتن آن ها در قفسه ها دسترسی را برای ما آسان تر می کنند. از این رو، از قفسه بندی ها با توجه به مساحت و میزان فضای خالی خود در محیط سرویس بهداشتی استفاده میکنیم.

اگر محیط سرویس بهداشتی ما کوچک است بهترین گزینه برای قفسه بندی،ا ستفاده از قفسه بندی های کنجی برای دیوارهاست.

متریال این قفسه بندی ها مطابق سبک مورد استفاده از در فضا می توانند از جنس شیشه، فلز، چوب و دیگر متریال ها باشند. ولی بهتراست از متریال های ضدآب و ضدزنگ در این محیط استفاده گردد.

روشنایی (طبیعی و مصنوعی)

در هر محیطی که انسان رفت و آمد دارد و از آن استفاده میکند، نیازمند روشنایی هستیم. اولین و بهترین نوری که میشود در هر فضایی از آن بهره برد، نورطبیعی است. نورطبیعی توسط نورگیرها و پنجره ها وارد محیط میشوند. اما استفاده از پنجره های نورگیر برای دریافت نور طبیعی در سرویس بهداشتی های ایرانی به دلیل حفظ حریم خصوصی افراد مسئله ی جاافتاده ای نیست و کمتر سرویس بهداشتی ای را میبینید که در ایران، دارای پنجره های نورگیر باشتد. از این رو در ایران تمرکز اصلی را در نورپردازی با نورمصنوعی میگذاریم.

نورپردازی مصنوعی در سرویس بهداشتی چندین مدل دارد که در کلی ترین حالت نور باید کل محیط را پرکند و کمترین میزان سایه را داشته باشد و در حالت های دیگر میتوان از لامپ های دیواری در اطراف آینه برای ایجاد روشنایی بیشتر استفاده کرد. همچنین با توجه به سبک سرویس بهداشتی ایرانی، استفاده از نورهای مخفی در پشت آینه ها یا سقف های کاذب، در این محیط توصیه می گردد.

نکته: اگر محیط سرویس بهداشتی شما جایی برای اضافه کردن نورهای مصنوعی ندارد و نور طبیعی هم دریافت نمیکند، راه حل مناسب برای ایجاد روشنایی بیشتر، استفاده از متریال هایی با رنگ های روشن و انعکاس نوری بیشتر هستند که اولین و بهترین گزینه، استفاده از رنگ سفید است.

لازم به ذکر است، برای ایجاد نورهای نقطه ای و دلنشین می توان از نور شمع هم دراین محیط ها بهره گرفت.

آینه ها

استفاده از آینه ها به دلیل برقراری انرژی مثبت در فضاها معمولا برای هرفضایی توصیه میگردد. اما یه سوال مهم:

کاربرد آینه در سرویس بهداشتی چیست؟

  1. از آینه ها برای استفاده ی کاربرها برای آرایشT پیرایش و ایجاد آراستگی استفاده میشود.
  2. در سرویس بهداشتی های کوچک، بازتاب محیط در آینه میتواند فضا را به طور محسوسی بزرگتر نشان دهد.
  3. اگر سرویس بهداشتی کم نوری دارید، استفاده از آینه ها می تواند بازتاب نورهای محیطی را افزایش و در نتیجه کل محیط را روشن تر کند.

نکته: توجه کنید برای استفاده از آینه ها حتماً حتماً اندازه آینه با اندازه دیوار محل نصب، مطابقت داشته باشد تا در فضا هماهنگی برقرار شود. (نه خیلی کوچک باشد که کاربردی نداشته باشد و نه به حدی بزرگ باشد که کل دیوار را بپوشاند.)

استفاده از گیاهان

در هرمحیطی که درگیر یکنواختی فضایی و کسل کننده می شوید، گیاهان همان عنصر معجزه کننده هستند. هرجا که باشند جانی تازه به محیط میدهند و نشاط و شادابی را هم به افراد و هم به محیط می دهند. محیط سرویس بهداشتی از این قاعده مستثنی نیست و نیازمند این عنصر معجزه کننده است.

پس در سرویس های بهداشتی چه در حمام چه در توالت، از چند گلدان در فضا استفاده کنید. اگر محیط بزرگتر و فضای بیشتری در اختیار دارید میتوانید از گلدان هایی با گل های بزرگتر استفاده کنید و اگر فضایی کوچک دارید به چند گلدان کوچک در فضاهای خالی اکتفا کنید.

نکته: گیاهان، موجوداتی زنده و نیازمند آب و نور هستند. اگر از آن ها استفاده می کنید رسیدگی به آن ها را فراموش نکنید، زیرا یک گیاه پژمرده یا خشک شده در قیاس با یک گیاه زنده و سرحال، انرژی که به فضا نمیدهد هیچ، همان انرژی موجود در فضا را هم میگیرد و از بین میبرد. اگر گیاه شما نیازمند نورطبیعی است و سرویس بهداشتی شما نورطبیعی ندارد، حتماً ساعاتی در روز گیاه را به محیطی دارای نورطبیعی انتقال دهید.

تقسیم بندی

در محیط های ترکیبی که مشترک هستند و کاربری های متفاوتی دارند و همزمان ممکن است چند کاربر نیازمند استفاده از آن ها باشند، از تقسیم بندی ها استفاده میگردد.

تقسیم بندی ها می تواند به صورت استفاده از تیغه باشد و دیواری در میان دو کاربری کشیده شود یا میتواند پارتیشنی را درمیان آن ها استفاده کرد. گزینه ی دیگر استفاده از فلاور باکس ها یا قفسه بندی ها میان دو فضا است که دو فضا را از یک دیگر جدا کرده و حریم هر کاربر مشخص باشد.

استفاده از سبک مدرن

سبک مدرن، سبکی کاربردی و عملکردگرا است و در هر محیطی که از آن استفاده گردد، سادگی در کنار کارایی و زیبایی فراهم میشود.

فرقی نمیکند فضای ما چه اندازه یا چه کاربری ای داشته باشد، چه در فضای محدود و چه در فضای وسیع، سبک مدرن پاسخگوی تمامی نیازهای شما از فضا است.

نکته: باید توجه داشته باشید که وقتی از سبک مدرن در طراحی سرویس بهداشتی خود استفاده می کنید، این سبک باید با دیگر بخش های خانه ی شما هم خوانی داشته باشد.

تایل بندی متریال ها

توجه داشته باشید که سایز بندی و تقسیم بندی متریال ها تاثیر مستقیمی در بزرگ یا کوچک جلوه دادن فضای شما دارد. پس از سایز بندی مناسبی برای متریال های خود مطابق مساحت فضا استفاده کنید.

چیدمان صحیح

این موضوع شاید شامل تغییرات پرهزینه ای برای سرویس بهداشتی شما شود. اما رعایت دقیق ان ها استفاده از محیط را بسیار ساده و کاربر در محیط احساس راحتی دارد.

ترکیب چیدمان وسایل در سرویس بهداشتی مشترک به این صورت است که هرچه عنصر استفاده شده در فضا استفاده ی بیشتری از آب داشته باشد از درب ورودی باید دور تر باشد.

با توجه به توضیحات بالا وسایل موجود در سرویس بهداشتی را به ترتیب زیر تا حدامکان چیدمان کنید:

روشویی، توالت، توالت فرنگی، کابین دوش و در نهایت در انتهای محیط از وان استفاده کنید.

نکته: اگر توالت شما از حمام جداست، سعی کنید بجای قرار دادن توالت فرنگی در حمام آن را در توالت جایگذاری کنید.

همچنین:

در حمام های ایرانی که اکثرا کوچک هستند و جایی برای وان ندارند، استفاده از کابین های دوش که دارای محفظه و درب جدا هستند، بهترین گزینه برای استفاده ی درست از فضا هستند.

در این مقاله سعی کردیم ترفندها و تکنیک های حرفه ای و کاربردی ای بابت اصول و انواع روش های طراحی داخلی سرویس بهداشتی ایرانی به شما عزیزان بگوییم. اگر سوالی در این زمینه دارید، حتماً در بخش دیدگاه های همین پست آن را ثبت کنید.

3/5 - (1 امتیاز)