خوب دوستان و خوانندگان گرامی وبسایت نارسیس موسوی. در سری مقالات طراحی داخلی، رسیدیم به مقاله نحوه طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان اداری و نحوه اجرای گام به گام آن در این محیط ها.

حتماً تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با ترفندها و نکات مهم در نحوه چیدمان و دکوراسیون داخلی این محیط ها آشنا کنیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات طراحی، بر روی طراحی دکوراسیون داخلی کلیک کنید.

از 24 ساعت شبانه روز، به طور تقریبی 8 ساعت را در محل کار خود می گذرانید. پس همانطور که پیداست، دکوراسیون و طراحی فضایی که داخل آن به انجام وظایف خود می پردازید، بسیار بسیار در بهبود کارایی و روحیه شما اثرگذار است.

طراحی داخلی کاربری ساختمان های اداری، کاری سخت، زمانبر و نیازمند تخصص لازم در این زمینه است تا نیاز کاربران را بتوان در این زمینه برطرف کرد.

دکوراسیون داخلی محیط های اداری و سازمان ها، از این نظر اهمیت دارد که علاوه بر سلیقه و خواسته ی کارفرما، تمامی استانداردهای محیط اداری که نیاز کاربر هست باید در آن گنجانده شود تا در طول زمان کاری هر شخص، از فضا آرامش گرفته و در عین راحتی و بدون هیچ گونه مشکلی به انجام وظایف خود بپردازد.

ویژگی های کلی و مهم دکوراسیون داخلی ساختمان های اداری

در ادمه به بررسی نکات مهم در طراحی داخلی ساختمان های اداری خواهیم پرداخت و مواردی را به شما عزیزان خواهیم گفت.

1) توجه و اهمیت به حریم خصوصی هر شخص

هرشخصی با توجه به نوع وظیفه و زمان کاری خود، نیازمند فضایی خصوصی یا نیمه خصوصی است تا در آن مکان بتواند وظایف خود را انجام دهد.

2) تقسیم بندی فضایی

بهتر است محیط اداری بخش بندی گردد تا محدوده کاری برای هر پرسنل مشخص و میزان فضای کاری با توجه به نوع شغل شخص مشخص شود.

3) توجه به نیاز مراجعه کننده و کارمند

در هر محیط کاری و اداری ما با دو دسته از افراد رو به هستیم.

  1. افراد مراجعه کننده
  2. کارمندان

به طبع هرکدام از اشخاص بالا، نیازهایی از قبیل فضا برای نشستن، فضایی برای گفت و گو و استراحت و فضایی برای برگزاری جلسات گروهی نیاز دارند. پس به طور جداگانه به نیاز های هر دو دسته بایستی توجه و برای آن ها فضاهای متنوعی را در نظر گرفت.

4) رعایت بهداشت

به دلیل تجمع و رفت و آمد اشخاص مختلف در محیط های اداری، بهتر است تا جایی که می توان از وسایل، مبلمان، متریال و چیزهایی استفاده کرد که به راحتی قابل شست و شو بوده و چرک و کثیفی را بیشتر نشان ندهند.

5) تقسیم بندی فضایی محیط اداری

با توجه به نوع فعالیت هر محیط اداری، تعداد کارمندان و نوع وظایف آن ها، نیاز به انواع فضاهای اداری زیر داریم:

  • بخش مدیریت
  • معاونت
  • بخش پذیرش یا منشی
  • سالن انتظار برای مراجعه کنندگان
  • بخش بایگانی برای نگهداری اسناد
  • بخش های کارمندی تقسیم بندی شده برای کارکنان
  • بخش کنفرانس برای برگزاری جلسات و ایجاد تعامل بیشتر بین کارکنان
  • فضای استراحت برای کارکنان
  • فضای استراحت برای مدیریت
  • آبدارخانه
  • فضایی برای خوردن غذا
  • سرویس های بهداشتی
  • انبار برای نگهداری وسایل اضافه

نکته:بهتر است با توجه به خواست کارفرما محیط اداری با به کارگیری پارتیشن ها یا قفسه هایی با ارتفاع مناسب از متریال های مختلفی همچون شیشه تقسیم بندی شوند.

اصول چیدمان محیط اداری

در چیدمان محیط اداری، اولین و مهم ترین نکته، تعداد افراد استفاده کننده و میزان تردد آن ها است. پس تلاش می کنیم تا با نیاز هر محیط اداری، مقدار فضای لازم برای عبور و مرور کارمندان و مراجعه کنندگان را تامین کنیم.

همچنین نکته ی پراهمیت بعدی در چیدمان فضای اداری، توجه به استاندارد مبلمان استفاده شده در فضا برای تمامی افراد است. زیرا شخص کارمند تقریباً یک سوم از روز خود را در آن محیط مشغول به کار است. بنابراین نیازمند مبلمانی مناسب، راحت و استاندارد مطابق ارگونومی برای انجام وظایف خود است.

اصول استفاده از رنگ ها در فضای اداری

برای محیط اداری خیلی از موارد تزئینای استفاده می شود. زیرا محیط را شلوغ نشان می دهد و کاربر را دچار کلافگی می کند. بخش مهمی از طراحی فضای داخلی، استفاده از رنگ ها است. ولی سوال مهم این است که چه رنگ هایی مناسب فضای اداری هستند؟ خوب جواب این سوال را در پاراگراف بعد خواهیم داد.

برای محیط های اداری، اغلب از رنگ های خنثی و روشن و ملایم استفاده می گردد تا علاوه برا ایجاد تغییر در فضا، پس از مدتی چشم کاربر اذیت نشده و فضا برایش خسته کننده نباشد. پس اغلب در محیط های اداری از رنگ های روشن و خنثی استفاده می کنیم.

نکته ی مهم برای به کاربردن انواع رنگ در محیط های اداری، استفاده از رنگ های سازمانی برای نشان دادن بهتر برند آن شرکت است که این نکته را طراح باید در نظر گیرد. ولی باید توجه داشت که در این حالت نیز از رنگ های سازمانی آن برند باید در کار رنگ های ملایم و خنثی استفاده گردد تا هم به میزان لازم هویت برند نشان داده شود و هم برای کاربر به هیچ عنوان خسته کننده نباشد.

اصول استفاده و به کارگیری متریال ها در فضای داخلی

ترکیب استفاده از متریال ها در محیط اداری بسیار اهمیت دارد و نکات فراوانی دراین زمینه می تواند در به کارگیری متریال مورد استفاده در این محیط ها به شما عزیزان کمک کند.

استفاده از متریال های رسمی و باابهت همچون فلزات و متریال های همچون چرم به زیبایی طراحی داخلی ساختمان های اداری می افزاید.

همچنین انتخاب متریال های هرفضا، نیازمند توجه به نیاز کاربر از آن فضا است. بهتر است از متریال های قابل شست و شو استفاده گردد تا در برابر آلودگی ها به راحتی تمیز شده و کثیفی های روی خود بیش از حد نشان ندهند.

بهتر است متریال هایی که استفاده می کنید از جنس مقاوم و با دوام باشد. زیرا محیط های اداری، محیط هایی پر رفت و آمد و فرسایشی بوده که با گذر زمان نباید متریال موجود در فضا دچار نابودی گردند.

انواع سبک معماری داخلی در محیط های اداری

محیط های اداری با توجه به نوع فعالیت آن ها می توانند با سبک های مختلف معماری داخلی تزئین و مطابق میل کارفرماها هم باشند.

اما امروزه در شرکت های بزرگ با تعداد کارمندان بالا از سبک هایی همچون مدرن یا مینیمال در طراحی استفاده می شود و تمرکز طراح روی عملکردگرایی، ایجاد فضای لازم برای کارمندان و ایجاد محیطی دلچسب برای کارکردن است. البته از سبک های سنتی وکلاسیک در بعضی از برندهای بزرگ و مهم برای نشان دادن هویت اصالت برندشان استفاده می گردد.

نکات مهم در طراحی داخلی محیط های اداری

  1. در محیط کار سعی کنید خود را از شلوغی ها، آشفتگی ها و هرج و مرج دور نگه دارید.
  2. از گذاشتن نامرتب وسایل روی میز کار افراد جلوگیری کنید.
  3. محیط را برای کاربر دلچسب تر کنید.
  4. از مبلمان راحت برای پرسنل شرکت استفاده کنید.
  5. حتما فضایی را برای استراحت کارکنان در نظر بگیرید تا بتوانند علاوه بر استراحت با یک دیگر نیز تعامل داشته باشند.
  6. حتماً از گیاهان مناسب در فضای کاری استفاده کنید.
  7. دمای محیط کار را متعادل نگه دارید.
  8. ازحداکثر نور طبیعی برای فضا استفاده کنید. زیرا در روحیه ی کارکنان تاثیر به سزایی دارد.
  9. در صورت نبود نور طبیعی مناسب و کافی در فضا، حتماً از انواع نورهای مصنوعی و ایجاد نور یکدست بدون سایه در فضا استفاده کنید.

در این مقاله درباره اهمیت و چگونگی معماری و طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان اداری به شما عزیزان مطالبی را توضیح دادیم. امیدواریم که شما خوانندگان گرامی از این مقاله لذت برده و بتوانید در کار خود از آن استفاده کنید. اگر مورد مبهم، سوال یا نظری دارید، حتماً در بخش نظرات این مقاله، با ما به اشتراک بگذارید. بی صبرانه منتظر نظرات شما عزیزان هستیم.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟