طراحی دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک چیست؟ تفاوت این سبک با سبک مدرن، نئوکلاسیک و دیگر سبک ها چیست؟ اگر به دنبال تقارن و همزمان تعادل در فضا هستید و استفاده از مبلمان بزرگ و منبت کاری شده را در کنار تزئینات کلی فضا می پسندید، حتماً تا انتهای این پست همراه ما باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات طراحی، بر روی طراحی دکوراسیون داخلی کلیک کنید.

بررسی طراحی دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک

سبک کلاسیک یکی از پرطرفدارترین سبک ها در معماری داخلی است. زیرا تمامی متریال ها، رنگ ها و المان هایی که در این سبک استفاده می شوند، دلیلی برای کنار هم قرار گرفتن دارند و درنهایت اصالت را به شما عزیزان هدیه می دهند. این سبک در بین ایرانی ها نیز محبوب بوده و دلیل آن این است که این سبک، سبکی لوکس، باظرافت، اشرافی و باهویت است. این سبک به دور از شلوغی های اضافه و ظاهرسازی است. تزئینات، عمقی و قرینه هستند. همچنین در این سبک معماری نیز تندی، تیزی یا کنتراست زیاد در رنگ ها را نداریم. درنتیجه با رعایت قوانین این سبک حس آرامش و راحتی را در فضا داریم.

ویژگی های طراحی داخلی به سبک کلاسیک

  • لوکس و ظریف
  • با اصالت و با هویت
  • نظم، تعادل و تقارن در تمای فضاها چه در چیدمان و چه در المان های معماری فضا (دیوار و سقف و ….)
  • هماهنگی و دقت زیاد در چیدمان مبلمان و اکسسوری ها
  • استفاده از نقطه کانونی در مرکز هر فضا
  • استفاده از شومینه های بزرگ و سنتی
  • استفاده از لوستر های مجلل و شاخه دار
  • به کارگیری رنگ های گرم با کنتراست رنگی پایین
  • استفاده از تزئینات و اکسسوری ها بجا و به اندازه و مطابق سبک
  • استفاده از متریال های طبیعی
  • استفاده از ابزار و المان های گچی روی دیوار ها و سقف ها
  • استفاده از ستون ها و سرستون ها
  • نصب پرده های سراری ،بلند و دارای والون
  • استفاده ی زیاد از آینه ها در نقاط مختلف فضا
  • ارتفاع زیاد دیوار ها(فاصله ی کف تا زیرسقف)
  • گذاشتن گلدان های بزرگ و مجسمه های بزرگ با رنگ های برنزی برنجی طلایی و…..

ویژگی رنگ های مورد استفاده در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک

رنگ ها در این سبک از طبیعت الهام گرفته می شوند، مهم ترین قانون در استفاده از رنگ ها، ایجاد هارمونی و دوری از کنتراست رنگی بالاست. معمولاً از رنگ هایی همچون طلایی، خاکستری کرم، بژ، هلویی، قهوه ای روشن و نقره ای با تون های رنگی خنثی استفاده می کنند که در کنار آن ها از رنگ های زرشکی، قرمز، زیتونی، آجری، قهوه ای ملایم و … هم استفاده می گردد تا فضا را از یکدستی در بیاورد.

همانطور که متوجه شدید و در بالا به آن اشاره کردیم، رنگ های سرد در این سبک جایی ندارند. زیرا این سبک، سبکی برای رنگ های روشن، ملایم و گرم است.

اما چه بر سر رنگ سفید می آید که در تمامی سبک ها کاربردی است. سفید رنگی خنثی و البته مدرن است که خب همانطور که پیداست جایی در این سبک ندارد. بنابراین جای خود را به رنگ شیری داده است تا رنگی گرم و روشن باشد. البته از رنگ سفید در سقف های سبک کلاسیک می توان استفاده کرد.

ویژگی متریال های مورد استفاده در سبک کلاسیک

متریال ها دراین سبک معمولا طبیعی هستند و متریال های مصنوعی کاربرد چندانی در این سبک کاربردی ندارند. مثلاً برای کف از متریال هایی همچون چوب یا سنگ استفاده می کنیم.

به طور کلی سعی می شود تا در این سبک، از متریال های بدون بافت یا بی کیفیت استفاده نشود، از متریال های اصلی فضای معماری گرفته تا حتی جنس پارچه های استفاده شده در اکسسوری ها.

ویژگی های عناصر چیدمان (مبلمان، پرده ها، فرش ها، اکسسوری ها و…) مورد استفاده در سبک کلاسیک

  • دراین سبک برای پوشاندن پنجره ها از پرده های بلند ضخیم و چندلایه استفاده می گردد. مبلمان موجود در فضا دارای تزئینات زیاد نظیر منبت بوده و به دور از خطوط صاف هستند. یعنی ملبمان موجود در سبک کلاسیک دارای خط های منحنی هستند.
  • چیدمان مبلمان به صورت قرینه و دارای تکرار است.
  • مجسمه ها معمولاً بزرگ و فلزی هستند و باید نهایت دقت را در انتخاب آن ها داشت.
  • در این سبک معمولا از گلدان های بزرگ با گل های طبیعی استفاده می شود. این گل ها می تواند گیاهان سبز آپارتمانی یا گل های رنگی و شاخه ای باشند.
  • استفاده از تابلو های بزرگ دیواری با طرح های تاریخی و کلاسیک مرسوم است.
  • لوستر ها و آباژور ها در بیشتر فضاها وجود دارند و جلوه بخش هستند.
  • دراین سبک آینه ها به شدت پرکاربرد و پراستفاده هستند. زیرا هم فضا را بزرگ تر نشان میدهند هم زیبایی دارند.

عناصر معماری سبک کلاسیک

معمولا هر فضایی از عناصر معماری که شامل دیوارها، کف و سقف هستند، تشکیل می گردد. پس توجه به این عناصر در به وجود آوردن هر سبکی اهمیت دارد.

دیوار ها در سبک کلاسیک

در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک، دیوارها بدون تزئین نمی ماند و حتماً از انواع رنگ، کاغذ دیواری یا ابزارها با جنس های مختلف پوشانده می شود. تزئینات دیوارها در این سبک به صورت قرینه انجام می شود. در قالب طرح، از ترکیب ابزار های گچی، آینه ها و کاغذهای دیواری برای تزئین آن ها استفاده می گردد. ولی پس زمینه ی تمامی دیوارها را با رنگی کار می کنند تا پس از مدتی آرامش را از کاربر نگیرد که این رنگ ها عبارتند از: رنگ های کرم، بژ، خاکستری و … .

سقف ها در سبک کلاسیک

بعد از دیوارها، بیشترین جلوه را سقف به فضای کلاسیک می دهد. معمولاً برای ایجاد ابهت و اصالت بیشتر در فضا، از سقف های بلند استفاده می شود. به دلیل استفاده ی زیاد از ابزارها و قرنیز های سقفی، از رنگ ها برای سقف استفاده نمی کنند و معمولاً سقف را سفید می گذارند.

مهم ترین اکسسوری های روی سقف، لوستر ها هستند که باید در مرکز هر سقف طبق چیدمان مبلمان قرار بگیرند. معمولاٌ برای نشان دادن جای لوستر از قرنیز های مخصوص آن ها استفاده میشود.

کف ها در سبک کلاسیک

کف ها از المان های مهم معماری در فضا هستند که معمولا در سبک کلاسیک از متریال هایی چون سنگ ها و چوب ها در قالب پارکن استفاده می گردد. در این سبک معمولاً در رنگ های تیره و گرم در کف استفاده شده تا علاوه بر هماهنگی با رنگ های دیگر که گرم هستند، حس اطمینان و ابهت را با رنگ های تیره به فضا منتقل کنند.

برای محل اتصال کف به دیوارها، از قرنیزهای مخصوص و مناسب سبک کلاسیک استفاده می گردد که متریال آن مطابق با متریال کف قابل انتخاب است.

طراحی دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک در خانه های ایرانی

با اینکه ریشه ی سبک کلاسیک به کشور های اروپایی باز می گردد، ولی این سبک در سالیان اخیر در ایران به شدت مورد توجه قرار گرفته شده است و مردم با استفاده از سلایق خود خانه های خود را به سبک کلاسیک چیدمان می کنند. اما این سبک بااینکه تکلیفش با خود مشخص است و در عین زیبایی، قرینگی و نظم، المان های مشخصی دارد. اما نباید بدون توجه به اصول چیدمان و ترکیب رنگ و متریال شناسی از این سبک استفاده نمود. زیرا نه در این سبک، بلکه در هر سبکی اگر  قوانین و اصول ان رعایت نگردد، نتیجه ی حاصل از آن همراه با آلودگی های بصری فراوان است و درنتیجه آرامش را از کاربر میگیرد. پس توصیه ی ما به شما در استفاده از این سبک، گرفتن مشاوره تخصصی و حرفه ای و کمک از متخصصان و طراحان داخلی است تا به نتیجه ی مطلوب و دلخواه خود برسید.

در ایران به دلیل استفاده ی زیاد از این سبک می توان گفت: همه چیز از عناصر چیدمان تا ابزار ها و مایحتاج تزئین فضا وجود دارد. ولی نکته ی قابل توجه در این بحث، اهمیت به کیفیت مبلمان، متریال ها و … است.

دلیل محبوبیت طراحی دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک در ایران، نتیجه ی زیبا و چشم نواز، با هویت و اشرافی بودن آن است که معمولاً در خانه های ثروتمندان ایرانی شاهد استفاده ی فراوانی از این سبک هستیم.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟